Käytännöt

Yleisiä tallikäytäntöjä

Hyvä huomioida tallilla: 

  • Liiku aina rauhallisesti hevosten lähettyvillä ja vältä kovia ääniä, etteivät hevoset säikähdä.
  • Maneesissa istutaan hiljaa paikallaan, hälinä voi häiritä opetusta ja hevosia.
  • Hevoset ja ponit pidetään sidottuna hoitamisen ajan. Naru kannattaa olla noin 50 cm pituudella ja se on sidottava tallisolmulla, jotta hätätilanteessa sen saa nopeasti auki. Sidottua hevosta ei jätetä yksin. Tarkista karsinan ovesta, voiko hevosen sitoa vai ei, sillä tallissa on joitakin hevosia, joita ei saa sitoa kiinni.
  • Vaikka hevosille olisi kiva antaa herkkuja, älä kuitenkaan tee niin. Makupalojen syöttäminen on kielletty, sisällä ja ulkona. Hevoset saattavat olla allergisia makupaloille.
  • Koirat on pidettävä kytkettyinä tallialueella. Älä tuo omia lemmikkejäsi talliin äläkä maneesiin.
  • Käytävillä ei saa säilyttää tavaroita, ne voivat vaarantaa hevosten tai ihmisten turvallisuuden. Aulassa on lukollisia lokeroja tavaroita varten.
  • Pysäköi autosi vain merkityille parkkipaikoille. Tallin oven eteen ajo kielletty paitsi erikoistapauksissa. Aja rauhallisesti saapuessasi tallialueelle.
  • Koko tallialueella on tupakointikielto.
  • Lastenvaunut tulee jättää etupihalle, älä tuo niitä maneesiin tai talliin.

Hoitomahdollisuudet

Tallimme tarjoaa myös hoitohevosia ja -poneja. Alkaakseen hoitaa Poni-Haassa on oltava vähintään 12-vuotias ja perushoitomerkki tulee olla suoritettu (todistus tai merkki esitettävä pyytäessä). Lisäksi edellytämme hoitajilta Poni-Haan ratsastajien tai jonkin muun SRL:n jäsenseuran jäsenyyttä.

Vapaista hoitohevosista ilmoitetaan hoitajien huoneen ovessa, mutta parhaiten tietoa vapaista hoitohevosista ja poneista saa tiedustelemalla tallilla nykyistä hoitajavastaavaa, joka kertoo mielellään hoitamisesta ja vapaista hoitohevosista enemmän.

Poni-Haan ratsastajat ry järjestää toisinaan hoitokursseja ja ponikerhoja. Niiden aikatauluista ja päivämääristä löytyy tietoa parhaiten seuran ilmoitustaululta tai nettisivuilta www.ponihaanratsastajat.net.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

“Olen tulossa ratsastustunnille, mitä tarvitsen mukaani?”

Tavalliselle ratsastustunnille tarvitset mukaasi kunnolliset ja asianmukaiset ratsastusvarusteet: hanskat, raipan, housut (voivat olla myös muut kuin ratsastushousut, mutta sopivat ratsastukseen) sekä saappaat, joissa on pieni korko ja varsi. Kypärä on pakollinen tunneillamme, mutta jos sinulla ei ole omaa, voit saada sen lainaksi tallilta. Suosittelemme kuitenkin, että sinulla on oma kypärä, joka on varmasti sopiva.

“Mitä varusteita tarvitaan talutusratsastuksessa?”

Talutusratsastuksessa suositellaan käytettävän kumisaappaita, joissa varsi ja pieni korko. Muista varusteita ei tarvitse olla, sillä kypärän saa tallilta lainaan. 

“Mihin voin jättää tavarani tunnin ajaksi?”

Aulassa on lokerikkoja, joihon voi jättää tavarat tunnin ajaksi. Suurempia kantamuksia ei tallille kannata ottaa. Muistathan, että kaikki tavarasi ovat omalla vastuullasi – talli ei korvaa kadonneita tai rikkoutuneita tavaroita.

“Kävin tunnilla ja jätin tavaroitani vahingossa katsomoon. Mistä voin noutaa ne?”

Osa löytötavaroista viedään kioskiin tai toimistoon, joten sieltä kannattaa kysellä. Jos et löydä tavaroitasi mistään ja ne ovat pysyvästi poissa, niin talli ei valitettavasti korvaa menetettyä omaisuutta. Tavarat kannattaa säilyttää niille varatuissa lokerikoissa tunnilla käydessään.