Lapsille

Talutukset 3+ vuotiaille

Talutustunneilla voi kokeilla ratsastusta taluttajan avulla. Talutukseen ovat tervetulleita kaikki aina kolmevuotiaasta lähtien. Myös aikuiset voivat kokeilla talutusta hevosen selässä. Varusteiksi riittävät mukavat joustavat housut sekä kengät joissa on kanta, esimerkiksi kumisaappaat. Kypärän voi lainata tallilta.

Talutustunteja järjestetään poneilla ja hevosilla kevät- ja syyskauden aikana:

perjantaisin klo 18:00-18.30
sunnuntaisin 17:45-18:15.

Kesäkautena  (10.6.-28.8.2019) talutuksia ei ole vähäisen kysynnnän vuoksi.

Maksu käteisellä, ratsastusaika n. 20 min. Yhden ratsastuksen hinta on 25 € ja neljän kerran talutukset 80 €.

Talutukset varataan puhelinpäivystyksestä, jotta voimme varata Teille sopivan kokoisen ratsun.

Tenavatunnit 5-8 vuotiaille

Tenavatunnit ovat hyvä tapa tutustua ratsastukseen jo pienestä pitäen. Tenavatunnit ovat tarkoitettu 5-7-vuotiaille lapsille.

Tenavatunti koostuu teoriaosuudesta jolloin harjoitellaan ponien hoitoa tai talliaskareita. Teorian (30 min) jälkeen noustaan ratsaille taluttajan avustamana ja harjoitellaan ratsastamaan helppojen harjoitusten ja taluttajan avulla. Varsinainen ratsastusaika on n. 20 min sillä alussa 10 min. kuluu yleensä ratsaille nousuun ja jalustinremmien pituuden säätöön.

Tenavatunteja järjestetään arkisin ma-to klo 17.30 ja lauantaisin 11.15. Maanantain ja keskiviikon ryhmät ovat joka toinen viikko, tiistain, torstain ja lauantain ryhmät joka viikko. Tenavatunnin hinta on 33 € ja summa kerrotaan kauden ratsastuskertojen mukaan, josta kokonaismaksu muodostuu. Kysy vapaita tenavatuntiaikoja puhelinpäivystyksestäme tai sähköpostitse osoitteessa ponihaka@saunalahti.fi.

Alkeiskurssit 8+ vuotiaille

Alkeiskursseja järjestetään kevät- tai syyskausittain sekä kesäisin kurssimuotoisena.

Alkeiskurssilla opetellaan ratsastuksen perusteet ja kurssin käytyäsi voit jatkaa vakiotunneilla. Alkeiskurssin tavoitteena on, että ratsastaja pystyisi siirtymään vakiotunneille ilman taluttajaa.

Varusteiksi riittävät mukavat joustavat housut sekä kengät joissa on kanta, esimerkiksi kumisaappaat. Sormikkaat on hyvä olla olemassa. Kypärän voi lainata tallilta.

Syksyn 2019 seuraavat alkeiskurssit alkavat viikolla 31. Ratsastuskertoja tulee syyskaudella yht. 22 kertaa ja kurssin hinnaksi tulee 836 €,jonka voi maksaa neljässä erässä. Kysy lisää puhelinpäivystyksestämme tai lähetä sähköpostia osoitteeseen ponihaka@saunalahti.fi.